11.6.2011 závody Luže

12.06.2011 10:00

   Protože jsme vynechali závody amatér rally v Sosnové. Rozhodli jsme se si jít zatestovat na závody Luže Rally teamu Chrudim kde jsme chtěli především procvičit projíždění kolem pneumatik aby se neopakovala chyba z Milovic kde jsem právě o gumu poškodil řízení a také tím pádem vyzkoušet nové řízení.

Letiště Dobrkov kde se konali závody se nachází Mezi Chrudimí a Vysokým Mýtem což je od Prahy trochu dál. Zvýšené náklady na benzín nám kompenzovalo nižší startovné. Administrativní přejímky začínali až v 8:00 takže se žádné drastické vstávání nekonalo.

Závod byl pojat jako slalomová zkouška na letištní ploše. Trať vytyčená s pneumatik s různou vzdáleností od sebe a na konci každé rovinky dva vracáky kolem pneumatiky. Celkem to ušlo. Vím,že vymyslet něco lepšího na úzké ploše je těžké ale třeba uprostřed dráhy vytovřit pár ostřejších třeba pravoúhlých zatáček by mi se líbilo více.

Bohužel se sešel malý počet startujících. Za to zajimavé vozy třeba škoda 130 RS, Peugot 406 Taxi, Toyota Celica 2.0 GTi (pořadatelský vůz), mě osobně nejvíc přišla atraktivní  jízda favoritu na seriovém podvozku,který se krásně naklápěl do všech zatáček.

Jinak organizace byla dobrá vše na čas, ochotní pořadatelé, superychlé výsledky-okamžitě po dojetí žádné zbytečné prodlevy. Po odjetí poloviny zkoušek (celkem 6 Rz) byla pauza kdy byli na řadu sprinty místních závodníků a s nima přijeli taky tuneři, kteří si asi spletli akci s tuningovým srazem v rakousku protože si navzájem převáděli komu to víc basuje.

Vadilo mi pravidlo mít úplně zavřená zadní okna přece jen když jsou pootovřená tak to trochu profukuje.

V mistroství světa a IRC mají helikoptéru, která líta nad posádkami tady lítal model kluzáku s kamerou z čehož vznikají potom velmi atraktivní videa.

video: 

www.youtube.com/user/djzigFPV#p/a/u/0/vnrwGOSp6ak

www.youtube.com/watch?v=ubWJ2GzlRb0

Co se týče našeho testování tak jsme zjistili, že pneumatiky už mají hodně sjeté hrany takže ve vracečkách nám ujížděl předek a na ručku se to nechtělo utrhnout pokud zadní kola nebyli na bordelu. 

ještě výsledky ze soutěže: www.rallyechrudim.cz/images/2011/11.6/vysledky_11062011.xls