ANDROS TROPHY PO JIČÍNSKU

14.01.2011 12:25

Tým MOTORSPORT Babák a nově vzniklý AUTOMOTOKLUB ČESKÝ RÁJ uspořádal jedinečnou preventivně výcvikovou akci „škola bezpečné jízdy v zimních podmínkách“ pod názvem Andros Trophy po Jičínsku 2011 je určena k výcviku a zdokonalení řidičů při jízdě v zimních podmínkách. 
Zúčastnit se mohou závodní, tréninková i sériová vozidla, rozdělené do tříd s jednou poháněnou nápravou bez rozdílu objemu motoru a vozy s oběma poháněnými nápravami bez rozdílu objemu motoru. Zakázány jsou pneumatiky s hroty, sněhové řetězy v jakékoliv podobě a další podobné pomůcky pro jízdu na sněhu. Povinné jsou zimní pneumatiky na hnané nápravě ( doporučujeme zimní pneumatiky na obou nápravách ) se vzorkem vysokým nejméně 5mm. Na trati se nedosahuje vysokých rychlostí a je ve volném prostoru bez překážek, proto není podmínkou přilba, je však doporučena. Jezdec, či posádka vozu musí být vždy při jízdě připoutána bezpečnostními pásy. Závodit se bude jako při závodech do vrchu na čas ( měřeno stopkami ) a směr jízdy na trati se bude střídat. Podle počtu účastníků se pojede na 3-4 jízdy po 3-5 kolech.

Okruhová trať v délce cca 400 metrů je umístěna na bezpečné panelové ploše mimo pozemní komunikace. Své schopnosti zde mohou vyzkoušet i začátečníci, aby se po instruktáži bezpečné jízdy zdokonalili v jízdě na sněhu.
Jste proto všichni srdečně zváni se svými plechovými miláčky na zpestření si zimních víkendů a získání nových zkušeností. 
Startovné bude ve výši 350,-Kč, je potřeba zaplatit odtahovou techniku a náklady na úpravu tratě.

První sklouznutí se uskutečnilo  8. ledna v Nemyčevsi u Jičína.

A zde je video:

https://www.youtube.com/watch?v=_jEeNIxnWUo&feature=player_embedded#!

více info na: www.facebook.com/group.php?gid=190653109979&v=wall