Rally Praha Revival

04.04.2011 12:19

Na rally Praha jsem se moc těšil. Bohužel jsem se uvolnil až v neděli. Jako první RZ jsme zvolili Sedlčanskou kotlinu kde jsem nikdy předtím nebyl. Cesta sem z Prahy i zpět byla plná pěkných zatáček takže to vyžadovalo sportovní jízdu v rámci možností vozu jinak bychom nikam nedojeli. 

Zdejší trať je podobná Sosnové možná s větším poměrem šotoliny. Takže základní okruh mohli v pohodě projíždět i historické vozy aniž by si poškodili vůz. Myslím,že tento okruh by byl i velmi vhodnou alternativou pro Amatér rally.

Bohužel jsme neviděli už všechny posádky, některým hold nebylo přáno dojet až tak daleko. Samotná zkouška probíhala v pohodě a na čas. Některé posádky jeli velmi opatrně skoro hledající cestu kudy jet. Jiní zase předvedli krásné smyky a dravpu jízdu. A až na jeden nevydařený smyk Mini, které si na chvíli zahrálo na buldozer tak vše proběhlo bez nehod. Jen ČK byla umístěna blízko za cílem a tak do ní někteří zastavovali smykem.

Potom jsem se vydali na závěrečnou RZ na učiliště do Radotína, kde jsem si taky chtěli vozy v klidu prohlídnout. Na místě jsme našli zamčenou bránu areálu a čekající fanoušky,fotografy apod. 10.minut před startem se v areálu objevili pořadatelé a uklízeli trať: penumatiky,pásky. V době startu přijelo auto patřící učilišti a otevřelo bránu, takže jsme pomalu s nejistotou začali kráčet dovnitř s očekáváním co se bude dít. Na místním plácku jsme jen tak mezi řečí zaslechli, že jestli čekáme na zkoušku tak zbytečně nejede se. Inforamce o zrušené rz nikde, závodní vozy nikde jen plno čekajících diváků. Až pondělí na internetu jsem se dočetl,že v předchozím průjezdě byla dráha poškozena a další průjezd byl zrušen.

stránky pořadetele+ výsledky: www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php

průběh rally: www.autokaleidoskop.cz/Novinky/Rallye-Praha-Revival-vyhrali-Berger-s-Peterou/

fotky:

www.autosport.cz/zavody/fotogalerie.php?id=56&id=933&autor=94

www.mediasport.cz/rally-cz/rally-praha-revival-2011.html

mara133.rajce.idnes.cz/Rallye_Praha_Revival/

janhavlat.rajce.idnes.cz/Rallye_Praha_Revival_1.-3.4.2011/

www.photoondra.cz/index.php/Rally/Rallye-Praha-2011

www.rtm-motorsport.wbs.cz/Rallye-Praha-Revival.html

kitcarsweb.com/zajimavosti/gallery/150/index.htm