22.1.2011.Milovice

18.04.2011 17:21

Tak nakonec Milovice. Chuchle nevyšla škoda- myslím, že se hodně lidí těšilo. Počasí nám opět moc nepřálo. Do soboty nasněžil jen slabý poprašek, který rychle sublimoval.

Na startu se objevili nové posádky zvlášt v naší skupině I. Hned první start proměnil ve vítěžství Dominik Brož s Alfa Romeo 145. Nám ovšem přibyl velmi silný soupeř ze stejným vozem škoda 130 navíc ze stejným obutím jako máme my. Což slibovalo velmi vyrovnané souboje. A hned na první RZ se to potvrdilo. David Štěpánek nás porazil 0,344 sekundy. Na druhé RZ jsme mu to ale vrátili a šli před něj o 0,453 sec. Když jsme to zjistili ve výsledkách bylo rozhodnuto přidat. Což byl kámen úrazu. Tlačili jsme co to šlo a výsledek? Drobné chybičky. Zatímco on zrychloval my zpomalovali. Ve výsledkách se to projevilo tak, že po RZ4 už zase vedl o to dokonce o 6,157 sec. V posledních dvou vložkách se nám konečně podařilo zrychlit ovšem ani tenkokrát to na něj nestačilo a celkově jsme tak prohráli o mizerných 10,6 sec. Díky tomu si on odvezl body za třetí místo a my až za paté. Ale děkuji moc za krásný souboj vedený na dálku, kterého si možná ani nevšiml. Musím přiznat, že byl prostě lepší. O to víc nás to motivuje abychom se do přístě zlepšili.

A tady jsou upravené výsledky třídy I:

A samozřejmě výsledky škoda cupu. Kde jsme měli celkem tři nováčky:

 

Děkuju opět esso týmu za velmi rychlé výsledky. Kompletní výsledky + bodovací tabulku naleznete práve na jeho nových stránkách: www.essoracingteam.ic.cz/

Pořadatelé pro nás připravili opět polookruhovou zkoušku dlouho cca. 3,1 km. Která byla těsně před startem zkrácena o šotolinovou zatáčku s velkými kameny. Na první RZ bylo mnoho zatáček namrzlých a o smyky nebylo nouze. Jenže s každým dalším průjezdem se zatáčky zkracovali a na trať se dostávla bláto. Takže to vlastně klouzalo pořád. Nevím jaké pneumatiky by byli na tenhle povrch vhodné. My jsme jeli zimáky. RZ 3 začala naštastně. Kdy honda civic posádky Milovan Ilič předvedla první letošní kolostřešní kombinaci. Video: www.youtube.com/watch?v=zUSJF5n-vf4 Naštěstí vše dopadlo dobře. S touto rozbitou hondou ( bez předínho okna) pak i nadále statečně bojovala tenkokrát jediná zástupkyně Věra Ilič. Nakonci třetí RZ před námi startující favorit, nám připravil nemylé překvapení když jeho poškozený motor udělal v cíli pěknou mlhu. Naštěstí nezůstal stát na trati a dojel do cíle a my tak bezpečně dojeli . V polovině páté RZ jsme pro změnu dojeli žlutou hondu civic. Sice jsme byli v každé zatáčce nalepeni na jejím kufru ale na rovinkách nám vždy upláchla. Takže nás skoro nezdržela.

Tenkokrát jsem nedělal anketu o špatných nebo dobrých místech na trati. Myslím, že trať se celkem podařila.

Velmi pěkný byl pohledna modré bwm, které svou dravou jízdou ze smyku do smyku rozehřívalo nejen své pneumatiky, ale i diváky po trati a na jen ty české, přijeli se na nás podívat i veselý fanoušci z Německa. Že by amaterrally byla známá už i v zahraničí? :)

Díky startování na mávnutí vlajkou ( kdy se nedodržuje půlminutový interval) vše probíhalo velmi svižně, takže jsme skončili velmi brzo a dokonce jsme byli ještě za světla doma :)

I když se zima přehoupla do druhé půlky amaterrally zatím na pravé zimní podmínky stále čeká. 11.12 byl v Milovicích sníh jen v první RZ pak bylo jen mokro a místy led. 22.1.2011 byla trať namrzlá zase jen v prvním průjezdě a pak už jen suchý asfalt a bláto. Takže doufám, že poslední zimní podnik nám bude přát a my si užijeme pravé zimní podmínky po celou soutěž. Takže naschle výjmečně v neděli 20.2 v Sosnové.