Amatérských soutěží je moc ?

06.08.2011 18:19

Co jinéhe mě může napadnout když se podívám na problémy při schánění posádek na jednotlivé amatérské závody.

Problémy podle mě trvají už delší dobu. Ale teď se znovu ukázali v plné síle. Nedávno odjetá  Rallye Show Lesná to jen dokazuje cca. 20.posádek.

Přitom to co dělá ředitel soutěže a pořadatelé pro posádky a diváky je neskutečné a mnohdy na mnohem lepší úrovni než mistrovské soutěže a stejně to nestačí.

Dnes je 6.8 a na Rallye Sprint Hořovice 2011 jsou přihlášeny 3.posádky. Úzávěrka je 15.8. Soutěž se jede až 3.9 takže pořadatelé určitě pokud budou chtít odjet závody posunou termín uzávěrky přihlášek. Ale limit pro odjetí mají 50. vozidel. Ne, že bych jim to nepřál ale nemyslím si, že se jej podaří naplnit.Takže jim nezbyde než letošní Rallye Sprint Hořovice zrušit. Nejhorší je, že nakonec spousta práce, papírování, vyřizování a povolení vyjde vniveč. 

Na druhou stranu za týden konající se závody rally cupu X. Mogul Rallye Železné hory už mají přihlášených 73.posádek.

 

A proč se tak děje. Určitě hlavní faktor jsou ekonomické problémy posádek, které lze pozorovat už delší dobu při pořádání například i Velkého mistráku.

Seriál rally cup má vždy aspoň 50.posádek což na pořádání stačí.

Rally show má odjeté dva podniky na jednom 42. a na druhém 20. posádek což není moc.

Volný pohár ve spolupořádání je nejdál. Společně pořádají z soutěže s Auto Desing cupem, Radouňská rally a rally Humpolec. Otázka je jestli by prévě nejlepší soutěže rally cupu neměli pořádat společně. Nebo se přidat k menším seriálům jako je právě Auto desing cup a jiné.