Pístov

14.05.2011 08:23

 

Zdejší bývalý vojenská areál využívá k rally činnosti pouze AMK Rallysport Vysočina. V roce 2010 zde pořádali 2. sněhové soutěžě: Štěpánskou a Valentýsnkou rally. V říjnu to byla 1.Amatér Vysočina Rally Show,která se jela 4.9.2010. V roce 2011 chtěli navázat na svoji pořadatelskou činost ale pro malou účast byli soutěžě zrušeny. Navíc se posádka Pavel Čihák a Eva Čiháková týmu Rally Team Rallysport Vysočina začali plně věnovat závodění ve Volném poháru a tak na pořádání závodů pro veřejnost nezbyl čas.Tolik k historii.

Trať je ze 40% asfalt a z 60% betonové panely a měří Rz 2,5 km ovšem okolí nabízí tak jako skoro každý vojenský prostor další cesty takže je možnost trať natáhnout a právě toho se možná dočkáme v říjnu 2011 kdy by se měla jet  2.Amatér Vysočina Rally Show

Vyjádření    AMK Rallysport Vysočina:  

"vzhledem k tomu, že se jelo o putovní pohár primátora města Jihlavy, budeme se snažit tuto soutěž uspořádat. Jaká bude trať a startovné vtuto chvíli nemohu říci, bude záležet na majiteli areálu, které úseky nám povolí použít a v jakém jsou stavu."

www.rallysport-vysocina.cz/